Over ons

Toneelkring Werkgroep 66 vzw was oorspronkelijk een groep enthousiaste leden van het Davidsfonds Sint-Pieters-Brugge die een 'stukje toneel' wilden opvoeren.

Na een paar jaar vonden ze dat het tijd werd om op eigen benen te staan. Zo werd W66 een autonome toneelkring, onafhankelijk van om het even welke organisatie of strekking. De eerste 15 jaar werd met een eigen vaste regisseur gewerkt, maar spoedig bleek dat andere visies nodig waren. Verschillende regisseurs, waaronder enkele beroeps-, zorgden voor een nieuw elan.

Dit leverde de kring geen windeieren op. In verschillende tornooien werd Werkgroep 66 laureaat. Het Provinciaal Tornooi wonnen we meerdere malen. In het Landjuweel werden we respectievelijk tweede en derde.

In het internationaal Tornooi van Elsloo, Nederland, behaalde W66 een tweede plaats. In het regelmatig terugkerende tornooi van 'De Gouden Meeuw' zijn onze actrices, acteurs en decormensen regelmatige winnaars. Door die successen was en is de kring nog steeds een aantrekkingspool voor acteurs en actrices.

Sedert enkele decennia biedt W66 een jaarprogramma aan, bestaande uit vijf stukken. Het eerste en het laatste stuk verzorgen we zelf. Tussenin spelen nog drie andere gastgroepen. Meestal zijn dit beroepsacteurs. Sporadisch spelen we zelf ook een stuk tussenin, zoals in januari 2015.

Werkgroep 66 is gekend voor zijn kwaliteitstoneel en organisatietalent. Vanaf het seizoen 2014-2015 starten we met een reserveringssysteem 'online'. U kunt de informatie en de voorwaarden vinden op een andere bladzijde van deze website.

Bij deze willen wij ook hulde brengen aan onze stichter-voorzitter Wim Dauwe, die ons spijtig genoeg door een hardnekkige ziekte werd onttrokken. Hij was de bezieler van de groep en is nog steeds een voorbeeld van inzet en doorzettingsvermogen voor het dagelijks bestuur. We zijn niet van plan om deze mooie erfenis teloor te laten gaan en zetten ons in om Toneelkring Werkgroep 66 op een zo hoog mogelijk peil permanent te laten spelen!

Willy De Grande, voorzitter.