De gebroeders Geboers

BOEK NU

Speeldata:

• 2018-04-20 om 20u00

• 2018-04-21 om 20u00

• 2018-04-26 om 20u00

• 2018-04-27 om 20u00

• 2018-04-28 om 20u00

Een productie van Werkgroep 66

 

Een toneelstuk over een marginaal gezin dat door de misstappen van de broers uiteindelijk samenhokt in het kleine huisje van mémé, met alle confronterende gevolgen vandien.

Dit stuk schetst de uitzichtloze situatie van een gezin aan de zelfkant van de moderne maatschappij. en wijst op de vicieuze cirkel waarin mensen zo vaak belanden. Vlaams theater pur sang: choquerend maar ook schrijnend, hilarisch maar ook aandoenlijk, pijnlijk maar ook hartverwarmend.

Marnix Geboers, zopas ontslagen uit de gevangenis, wordt door zijn vrouw bedrogen. Hij moet dringend aan geld geraken want hij heeft grootse plannen. In het huis van mémé treft hij zijn jongere broer Ivan aan, verkleed als vrouw. Hun moeder ligt in het ziekenhuis en hun huis is onbewoonbaar verklaard nadat een vrachtwagen de voorgevel is binnengereden. Het veel te kleine huisje van mémé dient als opvangcentrum voor de hele familie. Totaal onverwacht duikt vader Noël nog eens op. Jaren geleden liet hij vrouw en zonen in de steek voor een ander. Als ook de Rus Andreï, vriend van de moeder, zijn intrek neemt in de overbevolkte woning, slaan de stoppen door.

Arne Sierens sprokkelde voor dit stuk in Gent ware getuigenissen bijeen en schreef met ‘De Broers Geboers’ een straffe serie ‘aantekeningen uit het ondergrondse’: “‘t zou om te lachen zijn, moest ‘t niet om te schreien en zo vreselijk waar zijn.”

Toegang: 10 euro

Spel: Dieter Flecy, Hannes De Kesel, Ward Devriese, Peter Laureyns, Francine Verwee
Regie: Dominique Deckers